QADIMGI YUNONISTONDA YOZUVNING PAYDO BOʻLISHI - Ibrohimov Nozimjon Ixtiyorovich; Majidova Nasiba Nasim qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Bu maqolada yunon yozuvining vujudga kelishi, shakllanishi va o‘zgarishi haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Bundan tashqari yunon yozuvi asosida yunon adabiyotining yaralishi va tarixni o‘rganishda yozma manbalarning keng tarqalishi uchun asos bo‘lganligi tahlil qilingan.