TUPROQQA ISHLOV BERISHNING TEXNOLOGIK ASOSLARI - Q.O.Shavazov; M.M.Safarmatov (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Natijada tuproqning ustki qatlami uvalanib changga aylanishi, pastki qatlamining esa zichlanishi kuchayadi. Bundan tashqari, plug bilan bir necha yil davomida yerga bir xil chuqurlikda ishlov berilganda shudgor tubida o’ta zichlangan «berch tovon» paydo bo’lib, o’simlik ildizining rivojlanishi va suvning shimilishiga to’siqlik qiladi. Bunday yerlardan yuqori hosil olishning iloji qolmaydi.