YANGI O'ZBEKISTONDA MA'RIFATPARVAR DAVLAT BARPO ETISHNING IJTIMOIY-IQTISODIY VA MA'NAVIY-AXLOQIY ASOSLARINI OPTIMALLASHTIRISH: MUAMMO, YECHIM VA VAZIFALAR - Ismatov Shohruhbek Murod o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Yangi O‘zbekistonda erkin fuqarolik jamiyati yanada rivojlantirish va demokratik huquqiy davlat darajasini yangi bosqichga o‘tkazish yo‘lida keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Ushbu islohotlardan ko‘zlangan asosiy maqsad inson qadrini ulug‘lash, uning huquq va erkinliklarini ta’minlash va ularni ijtimoiy himoya qilishdir. Insonni ulug‘lashni amalda ifoda etish hamda har tomonlama kamol toptirish mamlakatimizda amalga oshirilayotgan barcha islohotlarda bosh omil qilib olinayotgani buning yorqin misolidir. Shu munosabat bilan inson, uning hayoti, erkinligi, sha’ni va boshqa qadr-qimmatini ulug'lashda davlat va jamiyat institutlarining o'rni va rolini ochib berish, ijtimoiy-iqtisodiy hayotdagi o‘zgarishlar hamda Yangi Oʻzbekistonda ma’naviy-axloqiy munosabatlarasoslarning muammo va yechimlarini ochib berish va ularni bartaraf etish vazifalari maqsad qilingan.