VİZUAL ANGLASH MASALALARİDA SUN’İY NEYTRON TO’RLARİ - Nigora Qayumova Shamsiddin qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Inson ko'rish tizimining samaradorligi insoniyatning kognitiv naqshlarini ochishuchun uzoq vaqtdan beri o'rganib kelinmoqda. Neyrofiziologiya va kognitiv psixologiya rivojlanib borar ekan, inson miyasining axborotni qayta ishlash modelini taqlid qilish uchun vizual anglashni bilish mexanizmlari bilan birlashtirgan mahalliy va xorijiy olimlar tobora ko'payib bormoqda . Ijtimoiy bilishdagi “anglash” tushunchasidan ilhomlangan ushbu maqola inson ob'ektini tanib olishning yangi izohini taqdim etadi.