VIZUAL ANGLASH MASALALARİDA SUN’IY NEYTRON TO’RLARI - Nigora Qayumova Shamsiddin qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Mamlakatimizdagi abiturentlar soni yildan-yilga oshib bormoqda. Tayyorlov kurslarini soni ham proporsional ortmoqda. Muamo test varoqasini tekshirish vaqtini kamaytirish. Masalan, bitta o'qituvchini 20 tadan o'quvchisi bo'lgan 3 yoki 4 ta guruhi bo'lsa, jami 60 yoki 80 ta o'quvchisi bo'ladi. Har haftada test sinovi o'tkazsa, uning tekshirishi uchun ko'p vaqt sarflaydi. Testlarni tanib olish orqali o'qituvchi o'z smartfoni kamerasiga test varoqasini tutish kifoya qiladi. Tanib olish algoritmini ishlash vaqti, ya'ni tanib olishga ketadigan vaqt o'rtacha 1-2 soniyani tashkil qiladi. Bu hozircha erishgan natijam. Dasturni umumiy maqsadi ta'limga yordamchi qurol bo'lishidir.