QURTOBA XALIFALIGIDA ILMLAR RIVOJIDA DAVLAT, DIN VA ETNO-IJTIMOIY QORISHUV JARAYONING OʻRNI - Otabek Mahmudov Valijonovich; Xolmatov Shukurillo Ziyovidin o`g`li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotasiya: Mazkur Qurtoba xalifaligida ilmlar rivojida davlat, din va etno- ijtimoiy qorishuv jarayoning oʻrni, arablar va mahalliy aholi o`rtasidagi munosabatlar haqida bayon qilingan.Bundan tashqari Qurtoba xalifaligi davrida ijtimoiy-iqtisodiy munosbatlar,diniy munosabatlarning jamiyatga ta`siri uning, shuningdek yevropa davlatlari bilan savd