ASFALTBETON QOPLAMALI AVTOMOBIL YO‘LLARINI TA’MIRLASHNING MAVJUD TEXNOLOGIYALARINI TAHLIL QILISH - Beknazarov Fahritdin Xujamovich; Xolmuminov Farrux Panji oʻg‘li; Amanova Nozima Shavkatovna; Roʻziyev Sardor Sharif oʻg‘li (Journal of new century innovations, 2023)
Anotatsiya: Yangilanayotgan mamlakatimizda soʻngi yillarda transport tizimini yanada rivojlantirishga avtomobil yoʻllarini joriy va mukammal ta’mirlashga katta ahamiyat berilmoqda. Bugungi kunda yuqori ishonch bilan aytishimiz mumkinki, asfaltbeton qoplamasi muttasil takomillashtirilmoqda, unumdorlik, sifat va yoʻl qurilish ishlarini avtomatlashtirish oshib bormoqda. Hozirgi vaqtda avtomobil yoʻllarining qoplamalarini saqlash va ta’mirlashda turli materiallar va texnologiyalar qoʻllaniladi. Bunday ishlarning asosiy vazifasi avtomobil transportining belgilangan tezlikda xavfsiz harakatlanishini ta’minlashdan iborat.