BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISH FANINING METODOLOGIK ASOSLARI - Begaliyeva Zebunniso Aliosherovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada nutq o’stirishning maqsadli pedagogik ta'sir sharoitida bolalarning ona nutqi va nutqiy muloqot qobiliyatlarini o'zlashtirish jarayoni. U maktabgacha yoshdagi bolalarda to'g'ri og'zaki nutq va nutqiy muloqot ko'nikmalarini shakllantirishga qaratilgan pedagogik faoliyatning qonuniyatlarini tahlil qilish.