БУХОРО ВИЛОЯТИНИНГ КУЧСИЗ ШЎРЛАНГАН ТУПРОҚЛАР ШАРОИТИДА МИНЕРАЛИЗАЦИЯСИ ПАСТ БЎЛГАН ЗОВУР СУВЛАРИ БИЛАН ҒЎЗАНИ СИБИРИИГАЦИЯ УСУЛИДА СУҒОРИШ - У.А.Жўраев; А.Б.Атамуродов; Н.М. Мухаммадова (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: Бухоро вилояти шароитида ғўзани субирригация усули билан суғорилганда, суғориш сони 1-2 маротабага камаяди, дарё суви 1000-1500 м 3 /га тежалади, экин майдонига ишлов беришлар камайиб, ёқилғи мойлаш махсулотлари иқтисод қилиниб, ҳосилдорлик хўжалик шароитида етиштирилган пахтага нисбатан 3-5 ц/га юқори бўлганлиги аниқланди.