TA’LIMIY O‘YIN - O‘ZBEK TILIGА O‘QITISH VOSITАLАRIDАN BIRI SIFАTIDА - Pozilova Aziza Mamajonovna , (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quv jarayonida ta’limiy o‘yinlarning qo‘llanishi o‘quvchining bilish qiziqishlarini o‘stirish va nutqiy jarayonni faollashtirishning samarali usullaridan biri ekanligi haqida so‘z boradi. O‘yin davomida o‘quvchining olgan bilim, ko‘nikma va malakalari shakllanib borish bilan bir qatorda nutqiy kompetensiyalari ham rivojlanib boradi. Bu o‘yinlarni tashkillashtirish albatta bolaning yosh xususiyatlarini ham inobatga olish zarurligi ta’kidlanadi.