MAHMUD KOSHG'ARIYNING “DEVONU LUG‘ATI-T-TURK” ASARI TURKIYCHA SO‘ZLAR ETIMOLOGIYASI AKS ETGAN LUG‘AT SIFATIDA - Sadatova Dilafruz Muhiddin qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligida etimologiya, uning mazmuni, turlari, etimologik lug‘atlar, jumladan, turkiycha so‘zlarning etimologiyasi aks etgan ilk manba sifatida o‘rganiladigan Mahmud Koshg‘ariyning “Devonu Lug‘atit-turk” asari haqida ma’lumotlar berilgan.