ЎЗБЕКИСТОН БМТ ХАМКОРЛИКНИНГ ЯНГИ БОСҚИЧИ - Журақулова Фарангиз Турақул қизи (Journal of new century innovations, 2023)
XXI асрда дунё ижтимоий-сиёсий жараёнлари тубдан ўзгарди, инсон ва инсоният, одам ва олам тақдирига дахлдорлик ҳисси тобора кучайди. Ўзбекистон ёш мустақил давлат сифатида ўз мавқейи ва нуфузини мустаҳкамлаш билан бирга дунё аҳлини жаҳон сиёсатини ислоҳ қилишга даъват этган давлатлардан бири бўлиб майдонга чиқди. Бу борада Ўзбекистон Республикасининг тўла ҳуқуқли асосда энг обрўли ва нуфузли халқаро ташкилотлар таркибига кириб, уларнинг ишида фаол қатнашаётганлигини алоҳида таъкидлаш жоиздир.