OLMA NAVILARINI BIOMETRIK KUZATUV JARAYONIGA ORGANOMINERAL O‘G‘ITLARNI TA’SIRI - Voqqosov Zuhriddin Komolxon o`g`li; Sobuddinov Soxibjon (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya Mazkur maqolada Namangan viloyati Yangiqo‘rg‘on tumani “Iskovot” qishlog‘idagi “Luqmanov Xakimxon” fermer xo‘jaligada yetishtirilayotgan olmani kechgi navlarini semirenko, golden delishes, starkrimson (besh yulduz), maxalliy nav (Boyken) navlarining dala maydonlarida fenologik va biometrik kuzatuv jarayonlariga organomineral o‘g‘itlarni ta’sirini o‘rganish va taxlil qilish tajribalar asosida anqlaniladi.