ДАВЛАТ ҲОКИМИЯТИ ОРГАНЛАРИНИНГ ФАОЛИЯТИНИ МАРКАЗЛАШТИРИШ ТУШУНЧАСИ ВА ТУРЛАРИ - Фархутдинова Матлуба Аманбаевна (Journal of new century innovations, 2023)
Марказлаштириш – бу муҳим қарорларни қабул қилиш ва режалаштириш ваколатларини ташкилот марказига ўтказиш, яьни, ҳокимият стратегия ва сиёсий жиҳатдан марказлашган ҳукуматда тўпланиши бўлиб, сиёсий марказ вилоятларнинг ҳаёти устидан тўлиқ назоратни қўлга киритадиган жараёндир.