XARAJATLAR SMETALARINI TUZISHNING AXAMIYATI - A.Norqo’chqorov (Journal of new century innovations, 2023)
Annotattsiya. Mazkur maqolada byudjet tashkilotlarida smetalarni tuzish va tasdiqlash tartibini takomillashtirish bo’yicha olib borilgan tadqiqotlar bayoni keltirilgan. Byudjet tashkilotlarida smetalarni tuzish va tasdiqlashning zarurligi nazariy jihatdan asoslangan. Unda byudjet tashkilotlarida smetalarni tuzish va tasdiqlash tartibining amaldagi holatini tahlil qilish orqali mavjud muammolarni aniqlash bo’yicha izlanishlar olib borilgan. Byudjet tashkilotlarida smetalarni tuzish tartibini takomillashtirish bo’yicha ilmiy va amaliy taklif hamda tavsiyalar berilgan.