INSON XARAKATLANISH FUNKSIYASINI QAYTA TIKLASHGA MO’LJALLANGAN EKZOATLET-ROBOTOTEXNIK TIZIMI - Mo’minov Jamolbek Abdujabbor o’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya:Ushbu maqolada harakatchanligi cheklangan shaxslarning harakatchanligini oshirish va hayot sifatini yaxshilashga qaratilgan innovatsion yordamchi texnologiya bo‘lgan Egzoskelet E-Helperni loyihalash, ishlab chiqish va baholashni o‘rganadi. Egzoskelet E-Helper ekzoskelet texnologiyasi sohasidagi sezilarli yutuqlarni ifodalaydi va harakatchanlik muammolari bo'lgan shaxslar duch keladigan cheklovlarni hal qilish uchun yangi yondashuvni taklif qiladi.