BOSHLANG`ICH SINF O`QUVCHILARDA KREATIV FIKRLASH KO’NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Ziyadullayeva Santalat Xusenovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilarida ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishning ahamiyati muhokama qilinadi. Bu yosh o'quvchilarda ijodkorlikni tarbiyalashning ahamiyatini ta'kidlaydi va sinfda ijodiy fikrlashni rivojlantirishning turli strategiyalarini o'rganadi. Maqolada ijodiy fikrlash ta'limining muammolarni hal qilish qobiliyatlari, ilmiy yutuqlar va ijtimoiy-emotsional rivojlanishga ijobiy ta'siri ta'kidlangan. Boshlang'ich maktab o'quv dasturlarida ijodiy fikrlash qobiliyatini oshirish uchun o'qituvchilar va siyosatchilar uchun takliflar bilan yakunlanadi.