JISMONIY TARBIYA MASHG’ULOTLARIDA SPORTCHILARNI TAYYORLASHNING NAZARIY VA METODIK AHAMIYATI - Turobov Akmal Hamroqulovich (Journal of new century innovations, 2023)
Mashg‘ulot jarayonida jismoniy vositalari va kompleks nazorat uslublardan turli variantlarda boshqaruv vositasi sifatida qo‘llash orqali sportchilarda albatta, umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarligini tarbiyalash, texnik-taktik mahoratlari shakllanishiga olib keladi hamda yuqori malakali sportchilarni tayyorlashda ijobiy natijaga erisha oladi.