РЕЖИССЁРЛИК КАСБИНИ ЎРГАНИШ ЖАРАЁНИДА ЭТЮДЛАРНИНГ ЎРНИ - РАШИД РУСТАМОВ; ИЛҲОМ СОДИҚОВ (Journal of new century innovations, 2023)
Режиссёрлик касби кўп тармоқли ижодий фаолият ва тасаввур қила олиш салоҳиятига эга, чуқур билим ҳамда актёрлик маҳорати сирларини мукаммал эгаллашликни талаб қилади. Режиссёрлик касби каби бир қанча соҳа мутахассислиги, қўп қиррали иқтидор, маҳоратни талаб қиладиган соҳа кам учрайди.