BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA RUS TILINI KREATIVLIK ASOSIDA O‘RGATISH USULLARI - Sayfullayeva Iroda Barat qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rus tilini o’qitishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning samaradorligi va kreativlik masalasi yoritib berilgan. Unda kompetensiyaviy yondoshuv asosida ta’limda innovatsion texnologiyalardan foydalanish pedagogik muammo sifatida tahlil qilingan hamda boshlahg’ich ta’limda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash va unga qo‘yiladigan talablar oʻrganilgan. Boshlangʻich ta’limda ayniqsa rus tilini o’qitishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash mazmuni va uning metodik imkoniyatlari, darslarda innovatsion texnologiyalardan foydalanish kabi masalalar oʻz yechimini topgan. Shuningdek, kompetensiyaviy yondoshuv asosida rus tilini o’qitishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash o‘qitishning samaradorligini oshirish omili ekanligi tavsiflangan.