INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA HIS-HAYAJON GAPLARNI O’QITISHDA TINISH BELGILARINING AHAMIYATI - Ziyaev Аvaz Ixtiyorovich; X.Abdullayeva (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация. Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida his-hayajon gaplarni o’qitishda tinish belgilarining ahamiyati xususida fikr yuritiladi. Tinish belgilarining noto’g’ri ishlatilishi ma’noni o’zgarib ketishiga olib kelishi mumkinligi, shuningdek tinish belgilari nafaqat tushunmovchilikni oldini oladi, balki o’quvchiga nafas olib olishga ham yordam berishi kabi masalalar tahlilga tortiladi.