DARVISHXON BOSHCHILIGIDAGI QO‘ZG‘OLON - Aralov Jahongir Ne’matulla o’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Rossiya imperiyasi mustamlakachiligi davrida ko’tarilgan bir qator qo’zg’olonlardan biri 1885-yilda Farg’onada bo’lib o’tgan Darveshxon boshchiligidagi qo’zg’olon va uning ahamiyatli jihatlari, shiddatli janglar hamda ozodlik uchun qilingan sa’y-harakatlar haqida so’z boradi.