QORAMOLCHILIKNI INTENSIV RIVOJLANTIRISH OMILLARIDAN FOYDALANISH - Ma’rifjon Primqulov (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda chorvachilik tarmog‘ining moddiy-texnika bazasining talab darajasida emasligi, mahsulot ishlab chiqaruvchilarning moddiy manfaatdorligini va tarmoqni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash chora-tadbirlarini bozor talablariga mos holda yanada takomillashtirishni zarurligi hamda tarmoq ishlab chiqarishida yangi texnologiyalarni qo‘llashni yetarlicha rag‘batlantirilmasligi mahsulot ishlab chiqaruvchilar va uni qayta ishlovchilar hamda uning savdosi bilan shug‘ullanuvchilar o‘rtasidagi iqtisodiy munosabatlarning nomukammalligi va boshqa shu kabi masalalar chorvachilikni barqaror rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Fermer xo‘jaliklarini barqaror rivojlanishi va ularning iqtisodiy samaradorligini optimal darajaga ko’tarilishi ularda ishlab chiqarishni intensiv rivojlantirish asosida amalga oshirilishining taqozo etadi.