ASARLARDA MUSHTARAK “ONA” MAVZUSINI BADIIY TALQINI - Axmedova Sarvinoz Alimardon qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: adabiyotimizda ko‘plab asarlar yaratilgan va ushbu maqolada asarlardagi mushtarak “ona” obrazini badiiy talqiniga bag‘ishlangan. Tadqiqotimiz markazida, mashhur yozuvchi Ahmad Lutfiy Qozonchining “Ogay ona” badiiy asarini olingan. Hamda ushbu asardagi ona obrazini tadqiq qilish bilan birgalikda, undagi didaktik pand-nasihat, axloqiy tomonlariga ham urg‘u qaratilgan bo‘lib, yozuvchining uslubi ham e’tiborga olingan.