BOSHQARUVNI SAMARALI TASHKIL ETISH MAQSADIDA KO‘CHMAS MULKNI BAHOLASHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Abdullayev Axror Jaxbarovich; Raimova Durdona Durdibay qizi; Shanazarova Nilufar Baratovna (Journal of new century innovations, 2022)
Baholash tamoyillari bozorda ko‘chmas mulk holati tahlil qilinadigan nuqtai nazarlarni shakllantiradi va belgilaydi. Qiymat baholangan vaqtda baholash ob’yektini turli nuqtai nazarlardan tartib bilan ko‘rib chiqish va tahlil etish amaliyotda keng qo‘llaniladi.