RANGTASVIRDA RANG UYG'UNLIKLARI - Solijonova Muhtasaroy Jahongirbek qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Anotatsiya: Ushbu maqola tasviriy san'atning eng muhim turlaridan biri bo'lgan rangtasvirda rang uyg'unliklari , ranglarning tabiatda qanday hosil bo'lishi va tarqalishi hamda rangtasvirning tasviriy san'atda tutgan o'rni to'g'risida keng fikr yuritadi va amaliy va nazariy ko'nikmalar beradi.