MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA KUNDALIK HAYOTIDA MUSIQANING AHAMIYAT VA VAZIFALARI - Amonqulova Sarvinoz Qilich qizi, (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Musiqa, maktabgacha ta'lim tashkilotlarida ilmiy o'quv-uslubiy dasturlarga qo'shiladi. Bu, bolalarga san'at asarlari va ijodiy g'oyalar haqida o'rganish, o'quvchilarni san'atni anglashga intiladi. Buning natijasida, ularning estetik tajribalari va ma'naviy o'zgarishlari oshiriladi. Musiqa o'qitilishi, o'quvchilarning ijodiy tajribalarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Ular o'zlarini ifodalash va ijodiy mahoratlarni rivojlantirishlari mumkin. Bu esa ularning intellektual va ijtimoiy yuksakligini oshiradi.