MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTIDA O’YINNING PEDAGOGIK JARAYONDAGI ASOSIY TUTGAN O’RNI VA VAZIFALARI - Omonqulova Baxtigul Qilichevna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maktabgacha ta'lim tashkilotida o'yinlar pedagogik jarayonning asosiy qismidir va yaratuvchanlikni, o'quvchilarning motivatsiyasini, ijtimoiy o'zaro munosabatlarni rivojlantirishda muhim o'rin o'ynaydi. O'quvchilarning turli o'quv usullarini o'rganish va o'zlashtirishlari uchun o'yinlar samarali vosita bo'lishi mumkin. O`yin bolalarga estetik tarbiya berish vositasi sifatida ham keng qo`llaniladi. Bolalar tevarak-atrofdagi hayotni, voqelikni obrazlar, rollar orqali ham aks ettiradilar. O`yinda bolalarning avval olgan taassurotlari orqali obraz yaratishlari - xayol juda ham katta ahamiyatga ega.