G‘ARBIY O‘ZBEKISTONDA TERRIGEN YURA YOTQIZIQLARINING GAZLILIK ISTIQBOLLARI - Bo‘riev Sardor Sayfullaevich (Journal of new century innovations, 2023)
Hozirgi kunda G‘arbiy O‘zbekiston tabiy gaz qazib chiqarish bo‘yicha yetakchi o‘rinni egalaydi, bu yerda neft va gaz uyumlari asosan yuqori yura davrining rif qurilmalari bilan bog‘liq. Shu bilan bir qatorda quyi- o‘rta yura va qadimgi davr yotqiziqlarini geologik tuzilishini o‘rganish, bularga yangi neftgazga samarali obyektlarni izlash eng dolzarb vazifalardan biri bo‘lib kelmoqda. So‘ngi yilarda bu yotqiziqlarni neftgazga istiqboli ekanligiga dalolat beruvchi meterialar yig‘ilib kelmoqda.