JISMONIY MADANIYAT SOHASINING O‘ZIGA XOSLIGI. - Tolibjonov Sardorbek Ravshan o`g`li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola jismoniy tarbiya sohasining o'ziga xos xususiyatlarini o'rganadi, uning o'ziga xos xususiyatlari va individual va jamiyat farovonligini oshirishdagi ahamiyatini yoritadi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlarni har tomonlama ko'rib chiqish va uning dalillarini qo'llab-quvvatlash uchun empirik dalillardan foydalaniladi. Olingan natijalar jismoniy madaniyatning ko'p qirrali xususiyatini va uning inson salomatligi va faoliyatiga chuqur ta'sirini ochib beradi.