O`QUVCHILARNI JISMONIY HOLARINI HARAKATLI O`YINLAR ORQALI RIVOJLANTIRISH - Tolibjonov Sardorbek Ravshan o`g`li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada jismoniy salomatlikni mustahkamlash uchun harakatli o‘yinlarni o‘quvchilar hayotiga kiritish muhimligi o‘rganiladi. Unda harakatli o‘yinlar o‘quvchilarning faol bo‘lishlariga, ularning motorli ko‘nikmalarini yaxshilashga va bolalik davridagi semirish kabi muammolarga qarshi kurashishga qanday yordam berishi haqida so‘z boradi. Maqolada jismoniy mashqlarni o‘quvchining kundalik hayotining qiziqarli va qiziqarli qismiga aylantirish muhimligi ta’kidlangan.