CHOʼL VA YAYLOVLARDA SUV TEJOVCHI TEXNOLOGIYALARNI JORIY QILISH ORQALI OZUQA EKINLARINI YETISHTIRISH - Usmonov Sarvar (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy sug'orish texnikasi, qurg'oqchilikka chidamli ekin navlari va barqaror dehqonchilik amaliyotlari cho'l va o'tloq dehqonchiligida qanday inqilob qilayotganini o'rganadi. Ushbu yutuqlardan foydalanib, biz global oziq-ovqat xavfsizligi muammolarini hal qila olamiz va an'anaviy dehqonchilikning atrof-muhitga ta'sirini yumshata olamiz. Ushbu transformativ yondashuv bebaho suv resurslarini tejash bilan birga, taqir yerlarni gullash imkoniyatiga ega.