ЎЗБЕКЛАРНИНГ “ҚОВЧИН” УРУҒИГА ДОИР МУЛОҲАЗАЛАР. (ҚАШҚАДАРЁ ВОҲАСИ) - Эргашев Умар Кузиевич (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: Қашқадарё, Сурхондарё, Бухоро, Самарқанд вилоятларидаги аҳоли масканларидан бир қанчасининг номи Қовчин, Юқори Қовчин, Паст Қовчин, Қовчинон кўринишида учраши ушбу атаманинг бежиз пайдо бўлмагани, бир-бирига узоқ-яқин бўлган бир неча вилоятда бундай номда қишлоқларнинг борлиги шунчаки тасодиф ёки ўз-ўзидан бўлмаганини, бир қарашда қандайдир нотаниш сўзга ўхшайдиган ушбу атаманинг негизи суриштирсангиз қаршингизда тарихнинг биз билган ва билмаган қанча-қанча қоронғу саҳифалари ойдинлаша бошлайди. Мақолада ушбу масалалар бўйича кўриб чиқилиб, таҳлил қилиниб, улар тўғрисида мулоҳазалар келтирилган, шунингдек, ушбу масалалар бўйича айрим истиқболли маълумотлар муҳокама қилинган