TALIM SOHASIDAGI LOYIHALARNI BOSHQARISH - Mahfuza Shodiyarova Saydullayevna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zarur bo'lgan loyihaviy yondashuvni hisobga olgan holda ta'lim tizimini isloh qilish mavzusi ko'rib chiqiladi. Ta'lim loyihalarining xususiyatlari ko'rib chiqiladi, "ta'lim loyihasi", "o'quv mahsuloti" va "ta'lim xizmati" kabi atamalar aniqlanadi. Loyihani boshqarish jarayonlarining beshta asosiy guruhi mavjud; hayot davrlari bo'yicha ta'lim loyihalarini boshqarish jarayonlarining xususiyatlarini tavsiflaydi; ta'lim loyihasining asosiy manfaatdor tomonlari (manfaatdor tomonlari) aks ettiriladi va loyihani boshqarish jarayonida amalga oshirilishi kerak bo'lgan loyiha risklarini boshqarish jarayonlari aniqlanadi. Ta'lim loyihalarini boshqarish jarayonlari samaradorligini oshirishga yordam beradigan matritsali tashkiliy tuzilmani joriy etish taklif etiladi. Taklif etilayotgan tashkiliy tuzilmani amalga oshirish bo'yicha tavsiyalar ko'rsatilgan va loyiha boshqaruvini amalga oshirish va matritsali tashkiliy tuzilmadan foydalanishning asosiy ijobiy ta'siri aks ettirilgan.