DIALOGIK O'ZARO TA'SIRDA MATN VA NUTQ - Nizamiddinova Nigora Nizamiddinovna (Journal of new century innovations, 2022)
Zamonaviy tadqiqotchilar nuqtai nazaridan, nutq janri lingvistik falsafaning universal toifasi hisoblanadi, u yangi antropologik tilshunoslik metodlarining asosini tashkil qilishi kerak. Nutq janrini tahlil qilish dialogik nutqni o'rganishning asosiy yondashuvlaridan biridir. Bundan tashqari, so'nggi yillarda bu yondashuv yetakchi va universal deb hisoblanadi.