TORMOZ MEXANIZMI QISMLARINI PAYVANDLAB RESURSINI OSHIRISH - Yoʻldashev Shuxratbek Xabibullo oʻgʻli; Alijonova Xurshida (Journal of new century innovations, 2023)
Kirish. O‘zbekiston Respublikasi mustaqil bo‘lgan kundan boshlab jadal rivojlanish, davlat va ijtimoiy hayotining barcha sohalarini tubdan o‘zgartirish, bozor munosabatiga o‘ziga xos yo‘ldan va bosqichma-bosqich o‘tish tamoyilini tutdi. Ta’kidlash joizki, Respublikamizda xalq xo‘jaligini rivojlantirish va modernizatsiya qilish maqsadida davlatimiz tomonidan samarali islohotlar o‘tkazib kelinmoqda.