BERDAQ-ADOLAT KUYCHISI - Yusupova Dilorom; Meliqo’ziyeva Guljahon (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Berdaqning hayoti ijodi haqida, u poetik,badiiy qaudratdan tashqari ,umuman,bilim jihatidan ham kuchli shaxs bo‘lgan.Uning asarlarida qoraqalpoq xalqi hayotiga doir tarixiy ,jug'rofiy,lisoniy,adabiy,pedagogic nodir ma'lumotlardan tashqari jahon madaniyatiga doir Arastu,Aflotun, Attor, Bedil, Firdavsiy, Navoiy, Fuzuliy, Mahtumquli, Xorun-ar Rashid, Iskandar Zulqarnayn kabi siymolarga,"Xidoya"asari,Edige,Alpomish , Baxrom,Gulandon kabi badiiy qahramonlar haqidagi fikrlar keltirilgan