NEMIS TILI IJTIMOIY-SIYOSIY MATNLARIDAGI FRAZEALOGIZMLAR VA ULARNING O'RNI - Xurramova Shahodat (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola nemis tilida yozilgan ijtimoiy-siyosiy matnlarda frazeologizmlarning ahamiyatini o'rganadi. Bunday matnlarda ushbu lingvistik iboralarning mavjudligi, ishlatilishi va ta'sirini tahlil qiladi. Tadqiqotda adabiyotlarni tahlil qilish va nutqni tahlil qilish usullarini birlashtirgan sifatli yondashuv qo'llaniladi. Natijalar shuni ko'rsatadiki, frazeologizmlar nozik ma'nolarni yyetkazish, tinglovchilarga ta'sir qilish va ijtimoiy-siyosiy nutqda madaniy o'ziga xoslikni o'rnatish uchun kuchli vosita bo'lib xizmat qiladi. Maqolada ijtimoiy-siyosiy aloqa sharoitida frazeologizmlarni har tomonlama tushunish zarurligini ta'kidlab, ushbu topilmalarning oqibatlari muhokama qilinadi.