NEMIS VA O'ZBEK TILLARIDA LITOTESNING (KICHRAYTIRISHNING) LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - G'ayibova Zarnigor (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada nemis va o'zbek tillaridagi kichraytiruvchilarning lingvistik xususiyatlari o'rganilib, ushbu ikki tildagi kichraytiruvchilarning shakllanishi, morfologiyasi va semantikasidagi o'xshashlik va farqlarni ta'kidlash uchun o'zaro lingvistik tahlil o'tkaziladi. Tadqiqotda har tomonlama tahlil qilish uchun ona tilida so'zlashuvchilar va lingvistik manbalar ma'lumotlariga asoslanib, qiyosiy yondashuv qo'llaniladi. Topilmalar turli tillarda kichraytiruvchi shakllanishni tushunishimizga yordam beradi va ushbu til hodisalarini shakllantiradigan madaniy va tarixiy ta'sirlar haqida tushuncha beradi.