TASHKILOTDA IT LOYIHALARINI BOSHQARISH XUSUSIYATLARI - Sanginova Nilufar Axat qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada yuqori texnologiyali bozorda dizayn sohasidagi vaziyat tahlil qilinadi, IT-loyihalarni boshqarishning asosiy xususiyatlari, bu bilan yuzaga keladigan xavflar ko'rib chiqiladi va tegishli muammolarni hal qilish yo'llari tahlil qilinadi. Bundan tashqari, turli loyihalarning samaradorligini baholash muammosi, shuningdek, ushbu turdagi loyihalarning iqtisodiy nuqtai nazardan murakkabligi ko'rib chiqiladi. Natijada, muvaffaqiyatli loyihani yaratishning asosiy omillari va o'z IT loyihasini ishlab chiqishni boshlagan har bir kishi o'zlashtirishi kerak bo'lgan asosiy iqtisodiy tushunchalar ta'kidlangan.