KVAZI-DAVRIY TEBRANISHLARDAN ENERGIYA YIG'ISH - Jalolova Ziyodaxon Maxmudjon qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kvazi-davriy (QP) tebranishga asoslangan energiya yig'ish o'rganiladi. Energiya yig'ish tizimi vaqt bo'yicha o'zgaruvchan kechikish amplitudasi bilan bog'langan kechiktirilgan van der Pol osilatoridan iborat. Biz kechikishning parametrik rezonansi holatini ko'rib chiqamiz, buning uchun kechikish modulyatsiyasi chastotasi osilatorning tabiiy chastotasidan ikki baravar yaqin.