PROFESSIONAL TA’LIM TIZIMIDA O'QUVCHILAR KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA XALQARO BAXOLASH DASTURLARIDAN FOYDALANISH - Usmanova Elmira Tashmuxametovna (Journal of new century innovations, 2023)
Abstract: Ushbu maqolada PISA xalqaro baholash dasturi asosida òquvchilarda tayanch kompetensiyalarni shakllantirish masalalariga qaratilgan fikr va mulohazalar berilgan bo’lib, bunda tayanch kompetensiya tushunchasi va uni xalqaro baholash tasniflagichini amaldagi faoliyatida ahamiyatli bo’lgan tomonlariga to’xtalib o’tilganini ko’rish mumkin.