JAMOAT TARTIBINI SAQLASH VA XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH MEXANIZMINING UMUMIY TAVSIFI - Sadikov Aybek Amidullayevich (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola "Jamoat tartibini saqlash va xavfsizligini ta’minlash mexanizmining umumiy tavsifi" mavzusini ilmiy ravishda o'rganishga bag'ishlangan. Maqolada jamoat tartibini saqlash va xavfsizligini ta’minlash mexanizmi o'zbekistonning hayoti va huquqlarini muhofaza qilishdagi o'rnini o'rganish uchun tavsiflangan. Ushbu mexanizm o'zbek xalqining hayoti va tinchligini ta'minlash, jinoyatchilikni oldini olish, va inson huquqlarini himoya qilishda muhim bir vazifa o'rnida turadi.